Over Duranet

Duranet. Aangenaam

Duurzaam en energiezuinig wonen. Dat wil iedereen. Wij van Duranet staan voor u klaar om dat ook voor uw woning te realiseren. Met raad en daad. En een totaalpakket aan oplossingen. Wij helpen u naar energieneutraal wonen, dát is Duranet. Aangenaam!

Duranet is ontstaan als initiatief van de Hollandse Rekenkamer, een financieel advieskantoor uit Haarlem dat al ruim 20 jaar bestaat.

Sinds de officiële oprichting van Duranet in 2019 zet ons team van meer dan 30 enthousiaste professionals vol in op verduurzaming van ‘wonend Nederland’. Het Klimaatakkoord is er duidelijk over: we moeten uiteindelijk naar een aardgasloze samenleving voor een groenere wereld.

Groener en zuiniger met Duranet

Duranet maakt van het verduurzamen van uw woning een fantastische ervaring. Alles wordt voor u geregeld tijdens het hele proces. Of u nu met eigen geld investeert of juist zonder investering uw huis wilt verduurzamen, wij regelen het allemaal. En dat tegen de beste prijs.

Zo kijken we of uw woning geschikt is voor zonnepanelen, wat u kunt doen om uw huis optimaal te isoleren, of welke warmtepomp het meest geschikt is in uw situatie. En uiteraard denken we met u mee hoe en hoeveel u kunt besparen. Wilt u zonder investering direct besparen? Regelen wij voor u. Ook het recht op btw-teruggaaf, indien van toepassing.

Kies voor onze persoonlijke service. Bij ons bent u verzekerd van een eerlijk advies, de beste kwaliteit producten en betrouwbare professionals.

De Duranet aanpak

Duranet komt naar u toe, letterlijk. Is er bij u in de buurt een subsidieregeling actief, dan komt ons Duranet-team persoonlijk bij u langs. U krijgt van onze adviseur advies en een scherp aanbod. Zo gaan we samen voor een duurzamere wereld.

De Duranet garantie

Onze producten zijn van topkwaliteit en wij gebruiken alleen A-merken. U krijgt productgarantie op de zonnepanelen, de omvormers en de installatiematerialen. Deze garanties worden gewaarborgd door de leverancier. Vertoont uw systeem fouten of storingen, neem dan contact op met ons. Wij controleren uw systeem. En als het nodig is, komen wij gewoon bij u langs zonder dat u daarvoor voorrijkosten of arbeidsloon betaalt. Als het onderdeel defect is binnen de garantieperiode, dan vervangen wij dat kosteloos voor u.

Daarnaast zijn wij sinds januari 2021 aangesloten bij de SGZE, Stichting Garantiefonds Zonne-energie. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit en garantie. Niet alleen uw aanbetaling is hiermee bij SGZE veiliggesteld, maar ook de opvolging van afspraken over fabrieksgarantie worden door de stichting uitgevoerd bij een eventueel faillissement. SGZE staat ook garant voor een geschillenregeling. Stel dat er een geschil ontstaat tussen u en uw zonnepanelenleverancier dan staat de SGZE u als consument bij. Zo loopt u geen (financieel) risico. En dat is wel zo fijn om te weten.